Ondernemen

Ondernemen, besturen en vernieuwen is mensenwerk. Succesvolle organisaties kenmerken zich doordat ze bekwame professionals aan zich weten te binden. Cultuur+Ondernemen werkt al jaren aan het versterken van ondernemerschapscompetenties.

We doen dit voor zowel professionals uit culturele organisaties als voor kunstenaars en creatieven. We ontwikkelen programma’s over bijvoorbeeld persoonlijk ondernemerschap, loopbaanontwikkeling en het nieuwe werken. En we bieden masterclasses, coaching en mentoring aan. Cultuur+Ondernemen heeft een uitgebreid netwerk van masters, coaches en mentoren. We werken samen met De Baak en kunnen doorverwijzen naar diverse adviesbureaus. Samen ontwikkelen we projecten, bijvoorbeeld met de Vereniging Nederlandse Gemeenten over ondernemen. We bundelen en verspreiden kennis en informatie over ondernemerschap, onder andere via de jaarlijkse Zakelijke Gids.

Oriëntatiegesprek

Kosteloze oriëntatiegesprekken

Veel vragen die culturele organisaties, kunstenaars en creatieven hebben zijn niet standaard. Voor succes is ontwikkeling en onderscheid belangrijk. De ene keer lukt dit beter dan de andere keer. Het is prettig af en toe met iemand van gedachten te wisselen hierover. Daarom bieden wij een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

Lees verder

Cultuur+Ondernemen op Twitter:

2.156

In 2015 namen 2.156 personen deel aan onze trainingen.

527

In 2015 voerden we 527 kosteloze oriëntatiegesprekken.

Cultuur+Ondernemen op Twitter:

Cultuur+Ondernemen op Twitter:

Case

De Meervaart

Mirjam Terpstra, hoofd Studio bij Theater de Meervaart, is nauw betrokken bij de recente koerswijziging binnen haar organisatie. Belangrijk bij zo’n nieuwe koers: het betrekken van de medewerkers in de veranderingen. Om te kijken hoe het theater dat het beste kan aanpakken, zocht Terpstra steun bij Cultuur+Ondernemen in de vorm van een oriëntatiegesprek.

Lees verder

Advies op maat

Voor veel culturele professionals of organisaties is het niet makkelijk om naast artistieke ontwikkeling ook op financieel vlak succes te boeken, terwijl deze aspecten elkaar juist kunnen versterken. Wij begeleiden creatieven en organisaties bij het effectief inzetten van de eigen creativiteit, zowel inhoudelijk als zakelijk, gericht op het genereren van inkomsten die de artistieke toekomst kunnen waarborgen.

Lees verder

132

In 2015 vonden er 132 adviestrajecten plaats. Centraal stonden bijvoorbeeld het formuleren van een subsidieaanvraag of businessplan, het maken van een passende promotie- of acquisitiestrategie of het aangaan van een nieuwe samenwerking.

Case

Van lerares naar tassenontwerpster

Cecilia Hennissen maakte onlangs een carrièreswitch: van lerares naar tassenontwerpster. Om haar merk in de markt te zetten kon ze wel wat hulp gebruiken. Door haar deelname aan het adviestraject van Cultuur+Ondernemen kwam ze aan een goede coach. "Ik ken haar nu anderhalve maand en heb al grote sprongen gemaakt."

Lees verder

Cultuur+Ondernemen op Twitter:

Begeleiding bij subsidieaanvraag

Bij een subsidieaanvraag komen diverse aspecten aan bod, zoals het in kaart brengen van prestaties, het formuleren van een helder toekomstplan, het onderscheiden van andere aanvragers en het opzetten van een (meerjaren)begroting. Daarnaast zijn er ook de richtlijnen van fondsen en subsidiënten. Daarom vereist het aanvragen van subsidie vaak specialistische kennis. Wij begeleiden grote en kleine organisaties bij het schrijven van een subsidieaanvraag en adviseren waar nodig op deelonderwerpen om de aanvraag te versterken.

10

In 2015 hebben we 10 organisaties ondersteund bij het aanvragen van subsidie.

Trainingen

Cultuur+Ondernemen biedt trainingen op het gebied van ondernemerschap aan voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. De trainingen worden bij Cultuur+Ondernemen gegeven, maar in 2015 bijvoorbeeld ook tijdens Art Rotterdam, Driving Dutch Design, in Paradiso en bij de Rijksstudio Awards.

Opleidingen van De Baak

Opleidingen bij De Baak

Opleidingen van De Baak zijn gericht op de persoonlijke- en leiderschaps­ontwikkeling van de deelnemer, waardoor deze binnen de organisatie beter tot zijn/haar recht komt. Mensen die werkzaam zijn binnen de cultuursector mogen deelnemen aan de trainingen tegen betaling van uitsluitend de arrangementskosten inclusief logies. Via Cultuur+Ondernemen betalen deelnemers maar 10 tot 40% van de daadwerkelijke kosten van de training.

Cultuur+Ondernemen op Twitter:

Cultuur+Ondernemen op Twitter:

Executive Meetings

Leiding geven aan een culturele organisatie is een strategie kiezen, ondernemen en managen in een bijzondere context. In deze serie Executive Meetings op Nyenrode Business Universiteit, ontwikkeld met de academie voor cultuurmanagement, staat het leiderschap in de culturele sector centraal - toegespitst op de veranderende tijd waarin we leven. In 2015 organiseerden we de tweede editie van deze meetings. Dit najaar gaan de executive meetings opnieuw van start.

35

In 2015 namen 35 mensen deel aan trainingen van De Baak via Cultuur+Ondernemen.

Janine van Sluis
Leidse Schouwburg

Case

Leidse Schouwburg

Janine van Sluis, manager bedrijfsvoering bij de Leidse Schouwburg-Stadgehoorzaal, wilde al jarenlang een training volgen bij De Baak. Via de kortingsregeling van Cultuur+Ondernemen kreeg ze de kans. “Het was een interessante ervaring, die ik iedereen zou aanraden.”

Lees verder
Zakelijke Gids

Publicatie

Zakelijke Gids

De Zakelijke Gids is voor (startende) kunstenaars, creatieven en kleine organisaties. In deze gids staan handige informatie en tips voor het maken van toekomstplannen. In juni 2015 is de Zakelijke Gids 2015 - 2016 verschenen. Download nu de nieuwste versie (zomer 2016).

Bestellen of downloaden

3.325

De Zakelijke Gids is door 3.325 afstudeerders van het kunstonderwijs ontvangen en is ook nog eens 1.250 keer gedownload.

Publicatie

Handleiding Aangifte Inkomstenbelasting

Om de jaarlijkse belastingaangifte gemakkelijker te maken, hebben wij speciaal voor kunstenaars en creatieven een handleiding voor de aangifte inkomstenbelasting uitgebracht.

Download

700

De Handleiding Aangifte Inkomstenbelasting is 700 keer gedownload.

Maak je organisatie toekomstproof

Leerwerkplekken, trainingen, loopbaantrajecten, scan personeelsbeleid: het Sectorplan Cultuur biedt uiteenlopende instrumenten om ook in de toekomst werkzaam te kunnen blijven in de cultuursector. Cultuur+Ondernemen biedt ook scholing en ondersteuning aan om werkenden in de cultuursector een volgende stap in hun professionele carrière te laten zetten. Dankzij het Sectorplan Cultuur profiteert de sector bovendien van een aantrekkelijke korting. Het Sectorplan is in 2015 van start gegaan en duurt tot begin 2017.

Scan personeelsbeleid

Speciaal voor de zakelijk leiders, HRM-medewerkers en (midden)management van culturele organisaties hebben wij in 2015 de 'Scan personeelsbeleid' ontwikkeld: een volledige scan van de organisatie op het gebied van personeelsbeleid. Zo ontstaat inzicht in hoe het personeelsbeleid van de organisatie kan worden versterkt op bijvoorbeeld het gebied van (talent)ontwikkeling en loopbaan van medewerkers en functionering en beoordeling.

Momenteel is het mogelijk om via het Sectorplan Cultuur met korting deel te nemen. Deze korting geldt nog tot begin 2017.  

Lees verder

Case

IDFA: Scan personeelsbeleid en een training op maat

Omdat het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) als organisatie organisch is gegroeid, is lang niet iedereen in een leidinggevende functie daarvoor opgeleid, weet Annabet Langkamp, coördinator productie en personeel. En dat blijkt wel eens lastig in functioneringsgesprekken. Via een scan personeelsbeleid en een training op maat heeft Annabet advies ingewonnen voor verbeterpunten: "Heel prettig om op dit vlak ondersteuning van een externe partij te krijgen."

Lees verder
IDFA

Leerwerkplekken

De nieuwste generatie afgestudeerden aan het kunstvakonderwijs kan veel voor de cultuursector betekenen. Organisaties die open staan voor nieuwe ideeën en hun innovatiepotentieel willen vergroten, kunnen via Cultuur+Ondernemen een leerwerkplek aanbieden. In 2015 hebben we de leerwerkplekken vormgegeven; er zijn nog geen plekken ingevuld. Vanaf 2016 worden de leerwerkplekken aangeboden aan organisaties.

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Case

Foam: leerwerkplek

Eva Bremer is projectmanager bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam en weet als geen ander wat een leerwerkplek betekent voor een organisatie én voor een afgestudeerde. In 2009 heeft ze als afgestudeerd kunsthistorica op een leerwerkplek bij Foam gezeten; nu begeleidt ze zelf de afgestudeerden in het Foam Lab. “Er komt best veel bij kijken, maar het levert ons ook veel op.”

Lees verder

53

In 2015 voerden we 53 loopbaantrajecten uit.

Loopbaantrajecten

Tijdens onze loopbaantrajecten brengen wij de wensen in kaart van creatieve, ondernemende mensen. Daarnaast begeleiden wij in het realiseren van persoonlijke doelen, bijvoorbeeld het combineren van een parttime baan met een eigen onderneming.

Lees verder

In gesprek met je voorbeeld

Een mentor is interessant als je je als kunstenaar, muzikant, ontwerper of theatermaker verder wilt ontwikkelen. In een mentoringtraject krijgen zowel artistieke als zakelijke aspecten van het werk de aandacht. Cultuur+Ondernemen koppelt mentoren uit allerlei disciplines: film, beeldende kunst, tekenen & illustratie, vormgeving, theater en muziek. We hebben een bestand met klinkende namen, waaronder: John Appel (film), Roel Arkesteijn (beeldende kunst), David Bade (beeldende kunst), Yuri Honing (muziek), Leoni Jansen (muziek), Adelheid Roosen (theater) en Barbara Visser (beeldende kunst).

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Mentoring met het Mondriaan Fonds

Naast ons eigen mentoringprogramma hebben we sinds 2012 een mentoringprogramma in samenwerking met het Mondriaan Fonds. Voor beeldend kunstenaars die in aanmerking komen voor de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds is een speciaal team van mentoren samengesteld. Met deze zogenoemde Meester-Gezelregeling willen wij tegemoet komen aan de groeiende vraag van beginnende kunstenaars naar begeleiding door ervaren vakgenoten. Daarnaast willen we een artistiek inhoudelijke dialoog tussen kunstenaars van verschillende generaties stimuleren.

66

Mentoringtrajecten: 66, waarvan 35 in samenwerking met het Mondriaan Fonds

8,5

Het gemiddeld beoordelingscijfer van het mentoringtraject is een 8,5.
100% van de deelnemers zou het programma aanraden aan andere kunstenaars en creatieven.

Mini-masterclasses

Jaarlijks organiseren we de Mini-Masterclasses. Mentoren uit ons mentoringteam geven on the spot advies, zowel artistiek-inhoudelijk als op het gebied van cultureel ondernemerschap. Het publiek kiest aan het eind van de avond het meest veelbelovende talent en diegene wint een mentoringtraject ter waarde van € 1.150.

Case

Mentoringtraject Sarah Grothus

Maar liefst twee keer heeft kunstenares Sarah Grothus een mentoringtraject gevolgd. Eerst bij kunstenaar David Bade, later met curator Roel Arkesteijn. Twee verschillende ervaringen, maar allebei hebben ze haar enorm geholpen. "Zo’n traject is een unieke mogelijkheid voor jonge kunstenaars, ik zou het iedereen aanraden."

Lees verder